Alt-i-en kyllingegryde med linser

Jeg er vild med retter, der enten kan stå og hygge sig i timevis ved lave temperaturer i min römertopf i ovnen – eller gryderetter, der står og simrer og spreder dejlige dufte i huset, mens jeg bruger tid på noget andet end at stå og røre i gryden.

Gryderetter er alletiders, hvis du gerne vil rydde ud i diverse rester af kød, grøntsager og tørrede bælgfrugter fx.
I dag får du min version af en gryderet, der indeholder masser af grøntsager, protein, sundt fedt og lidt kulhydrat. Alt det du har brug for i en enkelt ret, så du behøver ikke servere andet. Hvis du følger opskriften, så ender du med en stor portion mad, så der er til mange dage. Det er en super god og tidsbesparende idé at lave mad i store portioner, som du enten kan spise af flere dage i træk – eller som du kan fryse ned og bruge en dag, hvor tiden er knap, eller overskuddet ikke er det store.

Alt i en kyllingegryde

Sund og velsmagende aftensmad

Ingredienser til kyllingegryde

  • 600 gram kyllingefilet uden skind
  • 1 aubergine
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 squash
  • 1 løg
  • 2 store gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 3 dl bouillon
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk paprika
  • 2 dl røde linser
  • Saften fra 1 appelsin
  • Salt og peber

Sådan laver du kyllingegryden

Skær aubergine i grove tern. Løg skæres i lidt finere tern, gulerod i skiver på et par millimeter i tykkelsen, og hvidløget skærer du i små tern eller skiver.

Skær kyllingekødet i tern og brun det godt af i olivenolien i en stor, tykbundet gryde ved forholdsvis høj varme. Skru derefter ned til medium varme.

Tilsæt alle grøntsagerne (på nær squashen) til gryden og lad dem simre med et par minutter. De skal dog ikke tage farve.

Tilsæt bouillon, karry, paprika, linser og appelsinsaft.

Lad det småkoge i ca. 10 minutter, mens du skærer din squash ud i mindre tern.

Tilsæt din squash og lad retten koge videre i yderligere 10 minutter.

Nu er gryderetten færdig, men den bliver kun bedre, hvis du lader den stå og simre videre ved helt lav varme.

Du kan med fordel servere lidt parmesan og frisk chili til. Retten er ikke voldsomt stærk i sig selv, for så passer den godt til os med mindre børn. Vi kan altid justere retten styrke ved servering blot ved at tilsætte lidt chili eller cayennepeber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *