Annemette tabte 43 kilo på et år

Da min søn gik i 0. klasse sad jeg til den første forældrefest og faldt i snak med et sprudlende, humoristisk menneske. Det var Annemette. Jeg kan ikke rigtig huske, hvad vi snakkede om, men jeg kan huske, at jeg efterfølgende håbede, at hun en dag ville melde sig under mine faner, så vi sammen kunne gøre noget ved hendes alt for høje vægt. For der var ingen tvivl om, at den måtte påvirke hendes hverdag. Jeg er egentlig ligeglad med selve hendes vægt, men når den er så høj, som Annemettes var dengang, så har det indvirkning på livskvalitet. Det er svært og tungt at gøre selv de mest almindelige hverdagsting – og som mor til tre, er der brug for overskud og energi. Sidenhen fandt jeg ud af, at hun faktisk havde store rygproblemer, som hæmmede hende rigtig meget. Hun var ofte nødt til at tage smertestillende medicin og gå til fysioterapi.

Annemette fandt motivationen selv

Nogle år senere skrev hun pludselig til mig. Hun havde tabt de første 13 kilo på egen hånd i samarbejde med sin læge, men nu skulle hun have hjælp til at holde snuden i sporet. Hun var startet ud med sit vægttab, fordi hun ville af med sine rygsmerter. I sit opstartsspørgeskema skrev hun bl.a. om de første forfærdelige dage uden sukker og kaffe. Annemette valgte nemlig at tage en kold tyrker og forsøge at smide nogle af sine afhængigheder (du behøver ikke gå så drastisk til værks, men for nogle giver det et kick at gøre det). Det blev starten på en lang rejse, hvor Annemette trænede i gruppeforløb hos mig. Og hvor er jeg glad for, at hun kom. Annemette er et af de sjoveste bekendtskaber, jeg er stødt på. Hun træner på sin helt egen måde – jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg kan sammenligne hende med. Men hun gjorde det. I starten var hun utroligt bange for at komme til skade med sin ryg, som tidligere drillede hende massivt. Efterhånden blødte det op for hende, og hun turde flytte mere og mere vægt i de forskellige øvelser. Og så har Annemette bare de herligste træningslyde. Det kunne få et helt hold på 12 deltagere til at trække på smilebåndet, når Annemette kæmpede sig igennem sin træning.

før og efter vægttab 43 kilo

Annemettes vilde forvandling efter et vægttab på hele 43 kilo

vægttab 43 kilo

Annemette – smuk, fin og 43 kilo lettere

På egen hånd begyndte hun at løbetræne, og det fangede hende virkelig. Løb kan man nemlig næsten altid gøre, og det kræver ikke ret meget. Et par gode sko og så er du klar.

Annemette gik fra 113 til 70 kilo og har siden været igennem en maveskindsoperation. Der er virkelig tale om et menneske, der har fået et helt nyt liv. Nu er det ved at være et par år siden, at Annemette startede, og hun kæmper stadig, for det bliver aldrig helt let at fastholde motivationen til at træne og spise sundt. Men man er nødt til at blive ved – ellers ender man, hvor man startede eller højere endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *