Frugt- og svampetørrer fra Coolstuff

dehydrator

Frugt- og svampetørrer fra coolstuff.dk

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Coolstuff. Jeg har fået tilsendt en frugt-og svampetørrer, som jeg har hygget mig med på det seneste. Du kan brugte en tørremaskine eller en dehydrator, som det også kaldes, til rigtig mange ting. Jeg bruger oftest min til at tørre frugt, så jeg har nogle nemme snacks til ungerne, men du kan også tørre krydderurter. Det er en god måde at sikre at de skønne urter fra haven ikke bare går til, hvis du ikke kan nå at spise dem, mens de er friske. Jeg har med rigtig gode resultater tørret timian – og det er bare lidt ekstra skønt at krydre maden med noget, som du selv har fremstillet.

Tørrede ramsløg

Når foråret kommer, kommer ramsløgene også frem i Risskov

I sidste uge var jeg inde omkring Risskov for at træne en klient, der bor i nærheden. Efter endt træning gik jeg ned i skoven og plukkede ramsløg. Dem har jeg blandt andet brugt til at lave pesto, ramsløgsolie og også tørret ramsløg af.

Og det er virkelig let at tørre ramsløg, så du kan fylde krydderihylden op. Når du først har plukket dem, så skal du blot skylle dem, så der ikke er skidt, dyr og andre gode sager fra skoven på dem. Herefter lader jeg dem lige dryppe af i en sigte, så de er så tørre som muligt, inden jeg fordeler bladene på pladerne til tørremaskinen.

Friske, skyllede ramsløg klar til tørring

 

 

Det er utrolig nemt at indstille tørremaskinen, og denne her nye fra Coolstuff har en fed funktion, som jeg manglede på min gamle (og meget dyrere maskine); Du kan nemlig indstille, hvor mange timer maskinen skal køre. Derudover kan du indstille temperaturen. Hvis du er i tvivl om, hvad den ideelle tørretemperatur er, så følger der en instruktionsbog med, der har angivelser for masser af frugt og grønt. Kan du ikke finde din fødevare her, så vælg en der minder om den eller hop en tur forbi Google. Jeg gav mine ramsløg 55 grader i 10 timer. Først satte jeg tørreovnen til at køre i fire timer, fordi jeg var i tvivl om, hvor meget der skulle til. Og det er en fin fremgangsmåde. Hvis din ingrediens ikke er tør og sprød (hvis det er sprødhed, der er dit mål), så er den ikke færdig, og du skal starte ovnen igen.

opskrift squashchips

Lækre squashchips og lidt krydrede gulerødder klar til aftensnacken

Det næste jeg skal lave i min tørreovn er squashchips. Det smager sygt godt og er samtidig sundt. Squash er i sig selv lidt kedelige, men med en god håndfuld krydderier og eventuelt et stænk olie, så bliver det rigtig lækkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *