Find proteinpulver til den rigtige pris

Hvis du som jeg benytter proteinpulver efter din træning eller i pandekager, smoothies og lignende, så ved du, at der findes enormt mange forskellige mærker på markedet. Men hvor finder du proteinpulver til den rigtige pris? Det kan være en jungle at finde rundt i, men det er der heldigvis råd for. På siden www.billigstprotein.dk kan du finde en oversigt over, hvor meget proteinpulver koster hos de forskellige forhandlere.

styrketræning bb dødløft

Snup gerne en proteinshake og et stykke frugt efter din styrketræning

Ud over prisen, så giver siden dig også et godt overblik hvor meget protein, der er i de enkelte pulvere pr. 100 gram, ligesom du kan se, hvad det så koster dig i kalorieregnskabet. Prisen er nemlig ikke det eneste, der bør afgøre, hvilket proteinpulver, du køber. Kvaliteten af proteinerne og sammensætningen er også afgørende for, om det er pengene værd. Her vil jeg anbefale dig at gå efter Whey proteinpulver med mindre du er veganer eller allergiker. Hvis det er tilfældet skal du i stedet ud i fx soja-, ærte- eller risprotein. Jeg har selv prøvet et par proteinpulvere, der ikke var wheybaserede, men jeg har ind til videre ikke fundet noget, som jeg er begejstret for. Konsistensen og smagen lader ofte meget tilbage at ønske i sammenligning med Whey. Ydermere er de fleste ikke-animalske proteinpulvere ofte ikke gode nok i deres sammensætning, så du får desværre ikke et specielt godt produkt. Det er dog fint som et tilskud, hvis du er veganer og har lidt svært ved at spise nok protein gennem din kost.

Har jeg brug for proteinpulver?

Men er det overhovedet nødvendigt for dig med proteinpulver, hvis du er almindelig motionist, der træner styrketræning et par gange om ugen? Egentlig ikke, hvis du fx træner før din aftensmad eller et andet måltid, hvor du ved, at du kommer til at få en god portion protein. Dog kan det være en fordel med proteinpulver, fordi du kan få en høj mængde af protein for få kalorier. Jeg anbefaler mine klienter at tage en shake og et stykke frugt efter alle styrketræninger. Frugten indeholder kulhydrater, der gør det nemmere for din krop at optage proteinerne i din shake – så lad endelig være med at forsage kulhydrater helt. Din krop har brug for dem. Og så har mange altså en tendens til at blive lidt en sur diva, hvis de ikke får nogen kulhydrater – simpelthen fordi din krop ikke er lavet til at fungere optimalt uden.

Ud over sammenligning af proteinpulvere, så finder du også andre relevante prissammenligninger hos www.billigstprotein.dk – du kan fx få en oversigt over fiskeolie, vitaminpiller, kreatin og andre produkter.

Sund på ferie

Vi har ferie et par gange hvert år og mange af os vil gerne være sunde, mens vi er på ferie. Det er altid en afvejning, fordi “Det er jo ferie” – og “Vi skal også mærke, at vi har fri”. Det er jeg helt enig i, men du kan godt holde ferie, tage ud og rejse og stadig holde den sunde livsstil.

En tur på kæden Humus Bar. Super lækkert og mørt kyllingekød med forskellige grøntsager og selvfølgelig hummus.

For nylig var jeg en uge i Budapest med en veninde. Både hun og jeg er i gang med at smide nogle kilo, så vi lavede en hurtig forventningsafstemning, inden vi rejste. Der skulle være plads til nogle drinks, men til gengæld droppede vi dessert og valgte sunde måltider. På langt de fleste restauranter kan du få en eller flere sunde retter. Vi gik flere gange efter laks og kylling. I Budapest var det flere gange sådan, at man kunne vælge tilbehør til sin ret. Fx kunne man vælge mellem pommes frites, kartoffelmos eller grillede grøntsager. Hvis du vælger grøntsagerne frem for pommes frites, så sparer du en hulens masse kalorier.

Gå sundheden hele vejen hjem

Ungarsk bønnegryde med masser af smag og 3 slags bønner

En anden god strategi til at bevare sundheden på en storbyferie er at gå rundt frem for at tage fx metro. Inden jeg rejste afsted var jeg blevet anbefalet at bruge “Hop On Hop Off” busser i Budapest, for som han sagde; Det er jo en storby og afstandene er store. Så det havde jeg egentlig indstillet mig på. Vel ankommet på hotellet fik vi stukket et rutekort til de røde turistbusser i hånden, men vi endte med aldrig at købe billet til busserne. I stedet valgte vi hver dag en rute, som vi gik. Det gav masser af kilometer i fødderne, og vi fik helt sikkert set noget andet og mere, end hvis vi havde siddet i enten bus eller metro. De fleste dage gik vi omkring 18 km – og så dansede vi natten lang et par gange også. Vi havde begge et ur med skridttællerfunktion på, og efter en nat med masser af dans, kunne vi næste morgen grine af, at vi allerede lå på omkring 10.000 skridt, da vi sad ved morgenmaden.

Sundere aftensmad på restaurant: Læks med safransauce og grillede grøntsager.

Vi boede på hotel med en helt almindelig morgenmadsbuffet. Her er det let at falde i det hvide brød og kager, men hvis du tænker dig lidt om, så er der gode, sunde valg, som du kan træffe i stedet. Du kan fx spise æg, skinke, grøntsager og frugt. Eller græsk yoghurt med frugt og havregryn. Det kan sagtens lade sig gøre, men det er et aktivt valg, som du er nødt til at tage.

Hacks til at spare kalorier på ferien

Ud over sunde måltider og masser af kilometer i stængerne, så er der andre områder, hvor du let kan spare nogle kalorier. Efter at have gået i mange timer kan kaffetørsten og lysten til en tur på café godt melde sig. I stedet for at bestille en stor café latté, der nemt gemmer på mange hundrede kalorier, så bestil en helt almindelig sort kaffe. Hvis den skal være sød, så brug sødemiddel – og hvis du drikker kaffe med mælk, så bed om at få deres low fat version frem for sødmælk. De fleste morgener snuppede vi et stykke frugt med fra morgenbuffeten, og det kan let redde den hurtige sult, så du ikke kaster dig frådende over kagerne, når du er på café.

LÆKKER kagetallerken hos Café Gerbaud, som er et must visit, hvis du er i Budapest

Vi havde dog planlagt et cafébesøg, hvor den skulle have fuld gas med hensyn til kage. Det var der dog sagtens plads til, fordi vi var så aktive, så vi NØD vores lækre kage på den skønneste, historiske cafe, Gerbaud

I øvrigt byder Budapest på rigtig mange lækre restauranter. Vi kan kraftigt anbefale Dobrumba (mellemøstlige retter) og Aszu. Du kan med fordel bestille bord hjemmefra, for især Dobrumba er der meget run på, og det kan være svært at få bord, hvis du kommer ind fra gaden. Heldigvis taler de fint engelsk de fleste steder, så det er let at kommunikere med dem enten pr. email eller ved at ringe til dem.

Uanset hvad du vælger og hvordan du griber det an, så hav en rigtig skøn næste ferie.

Test: Sneakers fra Freewalk

Jeg eeeelsker sneakers og går stort set aldrig i andet med mindre jeg er nødt til at dresse up og iføre mig høje hæle. I løbet af et år slider jeg op til flere par op, så derfor er jeg næsten altid på udkig efter det næste par. Når jeg vælger sneakers, så er det vigtigt for mig, at de er behagelige at have på – og så må de også gerne have et fedt design.

For noget tid siden lavede jeg en aftale med www.freewalk.dk om at teste og anmelde et par af deres sko. Jeg fik frit valg på alle hylder og valgte et par Skyline Dark Grey i størrelse 38. Jeg var lidt i tvivl om størrelsen, for jeg synes ofte, at mine fødder lige er et halvt nummer for store eller små til at passe perfekt i enten str. 37 eller 38. Heldigvis viste str. 38 sig at være spot on.

freewalk sneakers

Mine Freewalk sneakers bliver luftet i snevejr med højt humør foran Buda Slot i Budapest

Jeg har nu brugt mine sneakers fra Freewalk i et godt stykke tid og er ret begejstret for dem. Jeg havde dem blandt andet med på en tur til Budapest, hvor jeg gik omkring 20.000 skridt dagligt. Her oplevede jeg det eneste minus ved skoen – som egentlig ikke har noget med skoen, men mere årstiden at gøre: De er lige kolde nok i snevejr og 0 grader. Til gengæld var de perfekte et par dage senere, hvor temperaturen var røget op på 5-6 grader.

Tidligere har jeg ofte ladet mine udtjente løbesko overgå til at være allround sko, når de ikke længere havde nok støtte til fortsat at blive løbet i. Det har været ok, men det har ikke været kønt. Og det er da ok at have lækre sko, når jeg nu ikke til daglig dresser op i det fedeste modetøj, fordi jeg primært opholder mig i tights og træningsbluser.

Du kan fint bruge freewalk sko til fitness, power walk og almindelig hverdagsbrug. Jeg ville ikke bruge dem til de tunge flerledsøvelser som squat og dødløft. Det synes jeg ikke, at de egner sig til – men styrketræning i maskiner, diverse fitnesshold osv. er de fine til.

Skyline dark grey freewalk

Skyline Dark Grey sneakers fra Freewalk

Jeg bruger først og fremmest skoene, når jeg har klienter til personlig træning i min kælder. De er hurtige at komme i, og jeg kan gå og stå i dem i timevis uden at få ømme fødder og fodled. Når jeg skal have mit næste par, så vil jeg helt sikkert gå efter en af de mere kulørte udgaver, for jeg elsker farver. Med Freewalk sneakers er der masser at vælge mellem, og det gode er, at de har et rigtig fornuftigt prisniveau, så hvis du forelsker dig i to par, så bliver du ikke totalt ruineret. Og hvis du gerne vil spare lidt ekstra, så har jeg en rabatkode til dig: FF20 – så får du 20% rabat, selv tak 🙂

Krea skole i uge 7

Lego kat DIY

DIY Lego kat 😀

Som barn og ung kedede jeg mig i skolen, men jeg holdt kedsomheden fra døren ved at doodle og tegne ansigter, mens lærerne forklarede og svarede på spørgsmål. Som voksen kan min kreativitet ligge på et ret lille sted. Min egen kreativitet er blevet skubbet i baggrunden, fordi der er andre ting, som jeg har vurderet vigtigere de sidste mange år. I perioder tager jeg det op igen – der er ikke noget som en blyant i hånden og et lækkert stykke papir, der kan få stress hormonerne til at gemme sig lidt ovre i hjørnet. I hvert fald for en stund.

rainbow dash paint

“Den seje Rainbow Dash” som min datter lavede i paint på min computer, da hun var 6

Mine børn er også kreative væsener. De digter de vildeste historier og tegner de mest fantastiske dyr og former figurer i alt fra modellervoks, til pearl clay og mudder. De laver sange, stop motion film og sjove videoer, som de griner af sammen med deres venner. Men der er ikke ret meget tid til at dyrke kreativiteten i en hverdag med heldagsskole, fritidsaktiviteter, lektier og et søvnbehov, der ligger på den gode side af 10 timer.

I perioder oplever jeg mine børn stresse. Men jeg oplever også, hvordan de stresser af, når de får ro til bare at sidde og nuldre med et eller andet, som de godt kan lide. Hvis du vil give dine børn et skud mental sundhed, så overvej at dyrke deres kreativitet. Måske kan I gøre det sammen? Jeg elsker at tegne eller forme underlige verdener i playsand med mine. Andre gange gider de ikke have mig med, og det er ok.

I uge 7 er der god mulighed for at lade dine børn dyrke deres kreative sider og få et afbræk fra hverdagen. Hvis du ikke selv har mulighed for at holde ferie med dine børn, så overvej om ikke dine børn skal se noget andet end den sædvanlige SFO i nogle dage. På Jakobsskolen i Risskov (Århus) kan dine børn komme på krea-skole i uge 7 fra d. 12. – 16. februar. Det koster kun 1.000 kr. at deltage – og det er altså incl. materialer. På holdet vil der max være 15 børn fra 2. – 6. klasse, så der er god tid til den enkelte. Smut også gerne ind forbi deres event på Facebook og meld dig som interesseret der.

For mig er den mentale sundhed lige så vigtig som den kropslige. Og hvis jeg og mine børn skal bevare den mentale sundhed (eller en tilnærmet værdi, tøhø), så skal vi huske de der ting, som vi elsker at lave. Det, der får os til at stresse af, stoppe op og mærke efter. Den gave vil jeg gerne give videre til min børn – ligesom evnen til at kunne se på et stykke kunst og danne sin egen mening om, hvad det fortæller.

Indlægget er sponsoreret af Den kreative afdeling.

Naturlig pleje til hud og hår fra Chleopatra olier

For mig handler sundhed også om mit velbefindende sådan helt generelt. Hvordan har din krop det indeni og udenpå. Du opnår den allerbedste pleje af hud og hår ved at spise sundt, men ind imellem er det luksus at tilføre lidt ekstra udefra. Det fortæller jeg dig lidt om her. Indlægget indeholder affiliate links.

Jeg har indgået et samarbejde med Chleopatra olier, og i den forbindelse fik jeg lov til at vælge nogle produkter fra deres shop, som jeg har testet. Jeg valgte blandt andet en marula olie, som jeg er begyndt at bruge under min dagcreme. Jeg har virkelig tendens til tør hud, og det bliver ikke ligefrem bedre her i vinterhalvåret, hvor frosten bider lidt fra sig. Men en god olie gør underværker, og jeg er ret vild med marula olien.

ansigtsmaske med hvidt kaolin ler

Jeg havde ikke lige en grimasse, der kunne passe, men ansigtsmasken blev god

Chleopatra olier er et danskejet firma med nogle – i min optik – rigtig fine værdier. Morten og Liezel, der står bag, brænder for kvalitet og renhed. Du slipper for unødig kemi, ligesom produkterne heller ikke er testet på dyr.

Da jeg besøgte deres hjemmeside blev jeg ret vild med idéen om at lave min egen ansigtsmaske. Så ved jeg ligesom, hvad der er i. Jeg får SÅ nemt eksem og allergiske reaktioner, og det er stort set umuligt at hitte ud af, hvad dælen det er, jeg reagerer på. Til gengæld er det ret let, hvis din ansigtsmaske kun indeholder nogle enkelte ingredienser, som du selv har blandet. Sandsynligheden for at du rent faktisk ikke reagerer negativt på de gode ingredienser er formentlig også ret høj.

 

Jeg har aldrig vidst ret meget om hverken rosenvand, æteriske eller vegetabilske olier eller ler

3-4 tsk hvidt kaolinler, et par dråber jojobaolie og 1,5 tsk vand – røre, røre og så er din maske klar. Det er da let!

for den sags skyld, men det er der råd for. Du finder masser af relevante artikler om produkterne og hvordan du kan anvende dem. Fx får du en lang række opskrifter på hjemmelavede ansigtsmasker, som er lette at gå til.

Tidligere i dag smuttede jeg i køkkenet og blandede mig en ansigtsmaske med hvidt kaolinler, jojobaolie og vand. Super simpelt – og virkelig skøn maske. Man ser knap så skøn ud, mens den er på, men skidt med det 🙂 Opskriften finder du lige under billedet. Jeg har brugt en metalske, men folkene bag Chleopatra olier har siden fortalt mig, at det skal man endelig ikke gøre, fordi metallet kan ødelægge nogle af lerets gode egenskaber. Så fremover bliver det kun materialer af træ, plastik og keramik.

Indlægget er sponsoreret af Chleopatra Olier.

 

 

Udstyr til hjemmetræning

Der findes masser af udstyr til hjemmetræning på markedet. Noget er godt, og noget er virkelig noget bras. Jeg vil gerne hjælpe dig med at skille skidt fra kanel, så her får du mit bud på, hvad du bør have i dit homegym, så du kan træne de større muskelgrupper. Jeg har gjort benarbejdet for dig, så du slipper for at spilde din tid på dyre og elendige TV-shop maskiner (og ja, de er elendige, også selvom du kan skubbe dem ind under sengen).

Håndvægte

Slyngetræner

Træningsmåtte

Kettlebells

Pull-up bar

Indlægget indeholder affiliate links.

Ledige tider til small group training

Lige nu afslutter jeg en række klienter, der har deltaget i small group training over en længere periode, og som nu er klar til at træne videre på egen hånd. Det betyder, at der er en ledig plads til dig, hvis du har lyst til at være med i et sjovt, men seriøst træningsfællesskab.

Vi giver den gas flere gange om ugen. Du bestemmer selv, om du vil træne 1, 2 eller 3 gange ugentlig. Du kan binde dig for 10 uger eller snuppe hele 20 uger for at spare lidt monetos.

Inbody kropsanalyse til særpris og andre fede fordele

Ud over at komme til træning, så får du mulighed for at tilkøbe Inbody kropsanalyser til en virkelig favorabel pris, ligesom du kommer med i en Facebook gruppe, der kun er til jer, der træner Small group training. Gruppen bruger vi til fælles motivation, stille/besvare spørgsmål, finde en træningsmakker, grine ad og prale med hinandens præstationer.
Derudover får du adgang til min lille butik, hvor du kan købe proteinpulver, kosttilskud, vitaminer, olier og andre lækkerier til favorable priser. Jeg forhandler KUN ordentlige produkter, og jeg vil ALDRIG forsøge at prakke dig noget på, som du ikke har brug for.

Annemette på billedet her er en tidligere deltager i Small Group Training.

Small Group Training – hvor og hvornår?

Der er lige nu ledige tider til small group training her:

Mandage kl. 6 – 6:45 og kl. 16:30 – 17:30 (kun en ledig plads på eftermiddagsholdet)

Onsdage kl. 6 – 6:45

Fredage kl. 6 – 6:45

Der er max 6 deltagere på et hold ad gangen. Al træning foregår i Foodfix lokale (a.k.a. Heidis Kælder for de indviede), Elleparken 86 i Lystrup.

Hvis du vil have fingre i en af de ledige tider til small group training, så send en mail til mig her: heidi@foodfix.dk

Ud over at træne sammen, så går vi ind imellem lange ture (vi gik en maraton sidste år, men mindre kan også gøre det), vi holder minimum et socialt arrangement om året (sidste år var vi i spa, selvfølgelig på Foodfix’ regning og året før hold vi sushi-julefrokost).

Optagelseskrav

Vi vil glæde os til at tage imod dig, hvis:

Du er kvinde – gerne i alderen 25-60 år (gennemsnitsalderen ligger på ca. 40)

Du kender til det der med at have en travl hverdag, hvor det nogle gange bare er fedt at kunne få træningen færdig, inden helvedet bryder løs med faste morgenrutiner i dit hjem

Du ikke er i verdens bedste form. Enten er du totalt i kageform eller også er du tyndfed og trænger til at lære at aktivere dine muskler korrekt.

Til gengæld sørger vi for:

Masser af øvelser – vi bruger kun tid på dem, som du virkelig får noget ud af. Du skal ikke spilde tiden, mens du er her.

Masser af grin af os selv og måske dig, når vi kender dig lidt bedre.

Opbakning og opmuntring. Vi er allesammen startet et sted, og vi tror på, at når vi kan, så kan du også.

KOM og vær med!

Hvad koster det? Det er dyrere end fitnesscenteret, men det er billigere end personlig træning, fordi I er flere til at dele regningen. Priserne finder du nederst på siden her.

Influenzasæson

Lige nu er det influenzasæson og epidimien raser. Mine to børn på 7 og 10 år er hårdt ramt i år. Min datter er endelig tilbage i skolen efter næsten en uge hjemme under dynen. Min søn var lidt længere tid om at gå omkuld for alvor, men til gengæld ligger han stadig slatten under dynen. Jeg er selv slatten som en karklud og har ikke meget energi, men når man har børn, er man nødt til at forsøge at holde skruen i vandet, så de får det, som de har brug for. Heldigvis er det, som de har allermest brug for lige nu, at jeg blot er i nærheden og kommer med vand, når tørsten melder sig.

Deres appetit har kunnet et være et meget lille sted de sidste mange dage, så derfor får de faktisk lov til at spise og drikke hvad som helst, bare de får lidt energi i kroppen. Hvis du selv er ramt af influenza, så læs med her og få nogle gode tips til, hvordan du med fordel kan spise, hvis du er syg: Hvad skal jeg spise, når jeg er syg?

Hvis du er hårdt ramt af influenza, så får du nok slet ikke spist noget. Og det er ok – det kan din krop godt holde til, så længe det ikke står på i ugevis. Husk at drikke nok, så du ikke dehydrerer fuldstændig. Din krop er på overarbejde, og du sveder formentlig mere, end du plejer. Når det sker for mig, så drikker jeg vand med hydrotabs, for at få de vigtigste salte og lidt ekstra vitaminer.

Hvordan ved du, om du har influenza? Din temperatur ligger formentlig et sted mellem 38 og 40 grader. Du har hovedpine, ledsmerter og evt. kvalme. Generel utilpashed og hvis du ligner mig, så overvejer du ind imellem, om det ville være bedre at lægge sig til at dø. Det tager som regel et sted mellem 7 og 10 dage at komme igennem influenza – og lige nu er det influenzasæson, så hvis du er blevet syg og har feber mere end et døgn eller to, så er der stor sandsynlighed for, at du er ramt.

Indlægget indeholder affiliate links.

Tahindressing

tahindressing

Rugbrød med avocado, tomat og tahindressing

Tahindressing er genialt tilbehør til mange retter. Jeg har brugt det som dressing på salat, til bagte eller dampede grøntsager og i dag på en rugbrød med avocado og tomat. Det er virkelig let at lave, og du kan let variere det, ved at tilføre forskellige krydderier.

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med tahindressing, så får du min opskrift nedenfor.

Opskrift på tahindressing

 • 1,5 spsk tahin
 • 0,5-1 spsk citronsaft
 • 1 spsk olie (jeg har brugt alt fra olivenolie til avocado- og valnøddeolie). Olien kan udelades, men jeg tilføjer den i vintermånederne for at afhjælpe min vældig tørre hud.
 • Vand – mængden afhænger af, hvordan du bedst kan lide konsistensen på din dressing. Start med at tilføje et par spsk., og så kan du altid give mere.
 • Salt
 • Peber

Pisk alle ingredienserne godt sammen. Når du har fået tilført den mængde vand, som du synes, giver den konsistens, du gerne vil have, så kan du tilføje flere smagselementer. Jeg har i dag tilsat hvidløg og en chilipure. Den anden dag brugte jeg frisk chili, hvidløg og ingefær. Prøv dig frem indtil du har fundet din favorit.

Hvad er tahin

Tahin er pasta lavet primært på sesam. Så hvis du ikke tåler sesam, skal du ikke give dig i kast med denne opskrift. Tahin indgår som ingrediens i hummus og bruges i mange lande som et smørepålæg. Der findes søde udgaver, hvor tahinen har fået et skud dadelsirup. Hvis du har fået fingrene i sådan en sag, så prøv at spise den sammen med skyr/græsk yoghurt og friske bær. Det smager virkelig godt.

Derudover er tahin en sund fætter at stifte bekendtskab med. Den indeholder masser af magnesium, selen, e-vitamin, protein og sesamin. Sesamin er et stof, der har positiv indvirkning på flere aspekter i din krop: Det kan være med til at sænke dit blodtryk, det er medvirkende til at sænke dit indhold af fedt og sukker i blodet ligesom det kan være med til at beskytte de celler, der producerer insulin.

 

OCR – hvad skal jeg spise?

OCR (Obstacle Course Racing) er det nye sort inden for træningsverdenen og bliver mere og mere populært. Det er en sportsgren med masser af krævende discipliner, som kræver, at du er godt kørende både på styrke- og konditionsfronten. Du kommer ikke igennem et OCR løb uden at have trænet. Og  du kommer ikke på sejrsskamlen, hvis du ikke har styr på din kost. Så hvad skal jeg spise, hvis jeg gerne vil komme flyvende gennem et OCR løb? Læs med hele vejen og slut af med at få en rabatkode til Nordic Race og adgang til en konkurrence om to billetter.

OCR og kulhydrat

OCR kræver en ret stor træningsmængde. Hvis vi kigger på løbsdelen først, så forudsætter en

koldthævede boller med fuldkornsspelt og havre

En fornuftig kulhydratkilde: Lækre koldthævede speltboller

god tid og fremgang i din træning, at du ikke er kulhydratforskrækket. Du skal regne med et sted mellem 5  og 7 gram kulhydrat pr. kilo du vejer. Hvis vi antager, at du vejer 70 kilo, så skal du altså spise et sted mellem 350 og 490 gram kulhydrat dagligt på træningsdage. I perioder, hvor din træning er virkelig intens og du bruger meget krudt på løb, så kan dit behov stige helt op til mellem 7-12 gram pr. kilo kropsvægt.

Du kan fx hente nogle af dine kulhydrater hjem ved at bage de lækre speltboller, som du ser på billedet her. Du finder opskriften på koldthævede speltboller lige her

OCR og protein

Klik på billedet og få fingrene i en opskrift på skønne kyllingelår. Laver du dem, så har du en del af dagens proteiner hjemme

Men der skal andet og mere end kulhydrater til. Du skal selvfølgelig sørge for at være dækket godt ind med sunde fedtstoffer (fx olivenolie, avocado, nødder og mandler), men lige så vigtigt som kulhydrater er for din træning, lige så vigtige er proteiner. Når du træner (især de mere styrketræningsfunderede og eksplosive discipliner) nedbryder du muskelmasse. For at du kan restituere fornuftigt efterfølgende og sikre, at du ikke ender med at miste muskelmasse samlet set, så skal kroppen tilføres proteiner. Du skal helt op omkring 2 gram (nogle anbefaler højere indtag endda) pr. kilo du vejer.

Nu hvor du har styr på grundstenene i din kost (som du selvfølgelig husker at krydre med masser af grøntsager og fuldkorn), så er du klar til at intensivere din træning, så du kan stille op til dette års Nordic Race. Der er et race både i Århus (Hasle Bakker) og i København (Strandparken).

Når du bestiller din løbsbillet, så er der 10% rabat at hente med koden FOODFIXAMB.

Selv tak 😀

Smut ind forbi Nordic Race; læs mere om OCR – eller se billeder/beskrivelser af deres fede forhindringer. Hvis du har fået blod på tanden, så kan du være med i konkurrencen om to billetter til Nordic Race på min Facebook side

Hvis du stadig sidder tilbage og tænker “Hmmmm, OCR…. Hvad skal jeg spise?” Så er du altid velkommen til at stille et spørgsmål 🙂

Hurtig morgenmad på farten

Morgenmad kan være svært at prioritere på travle hverdage. Flere af mine klienter efterspørger løsninger, som de enten kan forberede på et par minutter – eller forberede i forvejen, altså hurtig morgenmad. Her får du fem gode bud på sund og nærende morgenmad, som du kan have klar på kort tid, eller noget, som du kan forberede og bare hive ud af køleskabet. Indlægget indeholder affiliate links.

Rugbrød, æg og grøntsager

Det helt simple holder. En skive fuldkornsrugbrød (kig efter fuldkornsmærket, når du handler. Det er let at blive snydt og ende med et rugbrød, der ikke er så sundt endda), 1-2 kogte æg og 100-200 gram grøntsager. Æggene kan du koge i forvejen – og kog gerne nok til flere dage. Jeg koger oftest omkring 10 stykker, så har jeg både til morgenmad, til børnenes madpakker og som ekstra tilbehør til  min frokostsalat.

Smoothies eller greenies

Hvis du er til det flydende, som evt. kan tages med i hånden, så er en smoothie en god løsning. Lav den gerne med grøntsager som fx frossen broccoli, spinat, avocado, et par håndfulde bær, vand og et scoop proteinpulver. Det kan holde dig mæt i lang tid.

Æggemuffins

En af mine favoritter til travle morgener er æggemuffins. Du kan lave dem i et hav af udgaver. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Jeg gør ofte det, at jeg om søndagen laver en ordentlig omgang, så der er til mange dage. De kan fint fryses og så tager du bare et par stykker op aftenen før, du skal bruge dem. Æggemuffins kan laves helt basic ved at du blot fordeler grøntsager (renset og skåret i mindre stykker, evt. har du lige givet dem et par minutter på panden), evt. lidt skinke/rejer/laks eller lignende i silikone muffinsforme. Pisk nogle æg sammen og tilsæt dine yndlingskrydderier. Det helt basale som salt og peber er fint, og du behøver egentlig ikke andet.

Hvis du tåler mælkeprodukter, så kan du evt. toppe dine muffins af med revet ost eller du kan blande hytteost i æggemassen.

Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag dine muffins i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft/200 grader alm. ovn.

Vil du have et andet bud på æggemuffins, så finder du det her

Groft knækbrød med hytteost og grøntsager

Vælg et knækbrød med fuldkorn og masser af fibre. Jeg kan anbefale dig et knækbrød som Wasa Sport – det smager godt og er rigtig fint sammensat rent ernæringsmæssigt. Hvis du  ikke kan lide hytteost, så tag et par skiver almindelig ost eller magert kødpålæg som fx hamburgerryg, skinke, kylling- eller kalkunpålæg. Snup en god håndfuld grøntsager også. Her kan du sagtens vælge noget nemt som en gulerod, en humpel agurk og et par cherrytomater.

Til de allertravleste morgener

Hvis det virkelig brænder på – du har glemt at tage æggemuffins op af fryseren, du har ikke mere rugbrød eller knækbrød og dine æg har set bedre dage, så kan du vælge nødløsningen: En proteinshake, et stykke frugt og en håndfuld mandler eller nødder. Har du overskud, så snup et par grøntsagsstave også

 

Lystrup på vægten

Lystrup – er I klar?

personlig træner

Jeg er klar til at svare på dine spørgsmål undervejs, hvis du får brug for hjælp

Det er tid til at tage tyren ved hornene og tage kampen op mod dig selv og måske din nabo. Læs kun videre, hvis du:
Har et BMI over 25
Godt lige kunne bruge 3.000,- kr.
Motiveres af et konkurrenceelement
Gerne vil tabe dig
Bor i postnummer 8520

Opstart 28. februar

Jeg sparker gang i “Lystrup på vægten” i perioden fra 28. februar til 30. maj. Du møder op til en indvejning, en vejning midtvejs og en vejning til slut. Den, der  slutdatoen procentvis har tabt sig mest i forhold til sin startvægt, vinder 3.000 kr., æren og en slankere og sundere krop.

Fællestræninger

Undervejs vil du kunne deltage i 6 fællestræninger  flg. datoer:
Lørdag d. 10. marts
Lørdag d. 24. marts
Søndag d. 8. april
Søndag d. 22. april
Lørdag d.5. maj
Lørdag d. 19. maj

Alle træninger foregår udendørs og afholdes i Lystrup kl. 10-11

Vejninger

Indvejning:
Onsdag d. 28. februar kl. 9 – 12 og om aftenen mellem kl. 20 og 22 (hvis du ikke har mulighed for at komme i dagtimerne)

Midtvejsvejning:
Onsdag d. 18. april kl. 9-12 og om aftenen fra kl. 20-22

Slutvejning:
Onsdag d. 30. maj kl. 9-12 og fra kl. 20-22

Du kan godt være med uden at deltage i midtvejsvejning og en eller flere af træningerne.

Sparring og ekspertbistand

Alle deltagere får mulighed for at sparre med hinanden, motiveres af hinanden og stille spørgsmål til mig i en lukket Facebook-gruppe. Jeg besøger gruppen hver onsdag og fredag som minimum og besvarer jeres spørgsmål.

Jeg kommer med nogle generelle retningslinjer omkring kost og træning, så du ikke står  bar bund.

Alle deltagere modtager ud over ovenstående også en Foodfix shaker, så du kan drikke vand eller indtage en eventuel proteinshake efter træning med stil.

paleo burger med proteinrig burgerbolle

Hvad koster det at være med?

250,- alt incl. ved tilmeldelse inden 1. februar. Derefter stiger prisen til 350,-

Du tilmelder dig ved at udfylde felterne nederst på siden.

Efter tilmelding kvitterer jeg med at sende dig en faktura. Når jeg har modtaget din betaling, så lukker jeg dig ind i Facebook-gruppen til “Lystrup på vægten” – og så er der ikke andet tilbage end at samle al din motivation og vente  indvejningsdagen d. 28. februar.

Jeg glæder mig! Lad os få Lystrup til at skrumpe og glæde vinderen med 3.000 kr.

Del meget gerne med dit netværk i postnummer 8520.

Opskrift på proteinholdig koldskål med jordbær

Meld dig til her:

Felter markeret med * er påkrævede

Ziaja og selvkærligheden

Nu er vi et par uger inde i januar. For 20 dage siden stod du formentlig med hovedet fuld af champagnebobler og gode ønsker for det nye, sprøde år. Måske satte du dig også et nytårsforsæt?Det gjorde jeg også. Ja, faktisk så allierede jeg mig med en hel flok af kvinder og sammen er vi ude på noget. Vi har nemlig sat os mål, der ikke handler om, at vi skal tabe os, holde med at ryge, træne mere, ikke må spise sukker eller andre “forbudsfortsætter”.

I stedet har vi lavet en gruppe sammen på Facebook, hvor vi forpligter os til selvkærlighed. “Hvad er det nu for noget helligt pjat?!” Det er faktisk ikke spor helligt eller frelst. Det handler blot om, at vi hver eneste uge i 2018 vil gøre noget godt for os selv. Det skal være noget, der fylder os op med energi, glæde og mindsker stress. Noget du elsker at gøre. Det kan være alt fra at gå en tur, læse en god bog, gå i nattøj en hel søndag, snakke natten lang med en god ven. Anything goes, det er helt op til dig. Hvis du har lyst til at være med, så er du velkommen. Bare klik dig ind og anmod om medlemsskab i gruppen, Foodfix Mit 2018

Afstresning med hjemmespa og Ziaja

Hjemmespa med Ziaja

Mine første uger har blandt andet budt på afstresning med yoga, en tur i byen med dans i Karmaklubben Århus og i denne her uge har jeg lavet hjemmespa. Jeg er nemlig så heldig, at Ziaja sendte mig en lækker hudplejeserie før jul, som jeg har lovet at teste for dem. Jeg fik blandt andet en dagcreme, natcreme og micellar water, som jeg har brugt hver dage i et par uger nu. Eller det vil sige, natcremen har jeg ikke brugt vildt mange gange, for jeg er virkelig en klovn til at huske den der “skønhedsrutine” om aftenen. Om morgenen giver det helt sig selv, for hvis jeg ikke bruger ansigtscreme, så føles det som om min ansigtshud er liiiidt for stram (og tro mig, det er den ikke – der er masser af folder).

Jeg døjer ret meget med min hud. I perioder får jeg psoriasislignende plamager i ansigtet. Hvis du krydrer de tørre pletter med meget sensitiv hud, rynker og urenheder, så har du et ret godt bud på, hvordan min hud arter sig. En beskrivelse a la denne gav jeg videre til Ziaja, og de valgte hudplejeserien, Rose Butter, der passer til mig. Jeg er altid noget skeptisk omkring nye produkter, fordi jeg gang på gang oplever, at jeg simpelthen ikke kan tåle dem. Heldigvis kan jeg godt tåle denne her serie, så det gør mig positivt stemt.

ziaja rose butter line

Ziaja Rose Butter dag- og natcreme

Flashback og selvkærlighed

Mit første indtryk da jeg åbnede bøtten med dagcreme var et flashback til min barndom. Duften og konsistensen mindede mig om et eller andet, som jeg kan huske fra langt tilbage. Der gik ret lang tid før jeg kunne sætte fingeren på, hvad det var. Min kære bedstemor brugte en helt bestemt creme, som jeg ikke kan huske hvad hedder. Men den havde en duft med de samme noter og samme sart, lyserøde farve. At sammenligne en ny creme med en ældre sag fra 80’erne er ikke helt fair, men det er skrevet med smil på læben og bestemt positivt ment. Jeg var glad for at få vakt det minde til live.

Dagcremen er utrolig lækker i konsistensen, og den holder min hud velfugtet hele dagen. Det plejer ofte at være sådan for mig, at jeg skal gensmøre hen ad dagen, fordi jeg føler mig tør igen.

I dag har jeg brugt seriens micropeeling og ansigtsmaske, mens jeg lå forsænket i mit lækre, grønne 70’er badekar. Især peelingen er jeg vild med. Den har nogle rigtig fine, små korn og i modsætning til mange andre peelingcremer/skrubbemasker, som jeg har prøvet, så er der rigeligt af dem. Jeg synes tit, at der ligesom er for få peelingsenheder til at jeg synes, at jeg får det resultat, som jeg gerne vil have. Men det har jeg bestemt gjort denne gang. Jeg sidder nu med dejlig,  blød ansigtshud uden tørre og skallende områder.

Ziaja Rose Butter Micro Peeling

Ziaja Rose Butter Face Mask & Micro Peeling

Men er det dyrt, det der Ziaja? Nix, det er afgjort i en prisklasse, hvor alle kan være med. Tjek deres shop ud og hop med på en bølge af selvkærlighed, så dit 2018 bliver gladere, sjovere og mindre stressende end dit 2017.

Projekt nyt liv 2017: 1 måned

Et af de billeder Sonja sendte til mig i den ansøgning, som hun sendte, inden projekt Nyt liv 2017 startede op

I januar måned startede Sonja op i Projekt Nyt Liv 2017. Tiden er fløjet afsted, og derfor er jeg kommet lidt bagud med at opdatere jer på, hvordan det går. Der er jo faktisk allerede gået to måneder, men lad os starte med den første måned.

Sonja træner med mig to gange om ugen. Vi træner primært med TRX (suspension training/slyngetræning) her i den første måned. Sonja skal blive fortrolig med træning og komme rigtig godt i gang – det har været mit primære fokus.

Jeg har stillet Sonja nogle spørgsmål om den første tid – og her får du hendes  svar:

Hvordan har det været at starte op med træning?

Det har da helt sikkert været en omvæltning at træne/motionere igen, men min krop er hurtigt blevet vant til det. Den vil gerne bevæge sig, og det bliver nemmere fra gang til gang. Jeg oplevede for nyligt at jeg faktisk kunne træne/motionere i 1 ½ time uden at jeg var hel ødelagt bagefter 🙂 Træning gør mig gladere 🙂

Hvordan er det at skulle ændre på sin kost fra den ene dag til den anden?

Det var meget overvældende og uoverskueligt. Det har taget mig ihvertfald 3 uger at forlige mig med det og kunne lave mad til hele familien uden der skulle serveres 3 retter!

Og meget overvældende at spise så mange grøntsager til alle måltider!!!

Hvad er det sværeste ved din livsstilsændring?

Det sværeste har været kosten og styre min søde tand… men det går fint nu og trængen til søde sager bliver mindre og mindre – det glæder mig… men samtidig sørger jeg også for at jeg kan være i det og stadig nyde. Hvis jeg er mere sulten spiser jeg flere grønsager, ikke som tidligere mere brød eller søde sager!

Skal jeg nogen steder har jeg grøntsagssnacks i tasken, salat og masser af vand – så jeg ikke bliver fristet.

Nogen gange er det svært, at handle ind, men jeg ignorerer slik/chips/kage afdelingerne (også hvis jeg føler sult), har endnu ikke været fristet.

Sonja koncenterer sig og forsøger at blive fortrolig med slyngetræning

Jeg glæder mig derfor også til, når det er fredag aften. Der får jeg en skål chips sammen med min søn – derudover spiser jeg via min kostplan en gang imellem lidt mørk chokolade og lidt mandler som aften snack – men det er jeg faktisk stoppet med den sidste uge

Jeg bruger stadig meget tid på at få købt ordentligt ind, hvad skal jeg ha til frokost eller aftensmad?, er det noget familien kan spise? eller skal jeg lave noget andet fx?

Har besluttet at når jeg har tabt mig 10 kg., så skal jeg i spa og ud at spise med mand + have en enkelt lille kage af en art 🙂

Det hele fylder og jeg glæder mig til, det bliver naturligt og mere vane for mig 🙂

Hvad har været lettere, end du troede?

Det har helt klart været meget lettere at træne end jeg troede 🙂 men det hjælper selvfølgelig også, at jeg ved Heidi kommer til mig 2 X ugentligt – men jeg glæder mig til at træne nu og får lyst til det – også når jeg ikke træner med Heidi. Det er ikke altid det kan lade sig gøre i min hverdag eller i mit familieliv! Men det bliver mere og mere naturligt for mig at prioritere det og få det planlagt… Det hjælper, når min mand og børn bakker mig op 🙂

Har du lagt mærke til nogen forandringer hos dig selv?

Jeg synes jeg har tabt mig lidt  på mine hofter, øverst på min ryg, mine lår og maven under brysterne.
Der udover er jeg blevet mere mobil og pruster ikke så meget, når jeg går og skal ned på gulvet efter ting.

Og noget af det vigtigste for mig er at, jeg er blevet gladere og en mor og kone med mere overskud ❤

Sonjas tal måned 1

Vi følger løbende med i Sonjas udvikling på vægten. Hver måned måler vi centimeter rundt omkring på kroppen, og vi laver en Inbody kropsanalyse, så jeg kan sikre, at hun ikke taber sig for hurtigt, så der ryger for meget muskelmasse. En del af projekt nyt liv er nemlig at sikre, at vægttabet er forsvarligt, holdbart og foregår på en måde, hvor Sonjas krop kan følge med.

Den første måned har der været en rigtig fin udvikling. Sonja har tabt 3 kilo på vægten. Det kan man synes ikke er meget, men hvis vi går tallene efter i sømmene, så ser det faktisk bedre ud:

Fedtmassen startede på 48 kilo. Efter en måned ligger den på 44,5 kilo. Altså er der røget 3,5 kilo rent fedt.

Muskelmassen startede på 32,7 kilo. Efter en måned ligger den på 33 kilo. Dvs. hun har både formået at tabe fedt og bygge 300 gram muskler på en måned.

Hun har ophobet lidt mere væske i kroppen, men det skal nok rette sig på sigt. Uanset hvad så har det ikke den store indflydelse på hendes generelle sundhedstilstand.

På centimeterfronten, er der røget 18 cm ind til videre.

Jeg er super stolt af Sonja. Hun kæmpede som en gal og var til tider meget frustreret den første måned. Især kosten var svær, men heldigvis har hun fået lært, at det ikke skal være svært – og at hun ikke skal lave særskilt mad til sig selv og noget andet til familien. Hun kan sagtens spise det samme som dem. Hun spiser bare lidt flere grøntsager og lidt mindre pasta end ellers. Hun er blevet rigtig god til at navigere i kosten og kan godt finde ud af at rette til, så der er plads til at afvige lidt fra kostplanen.

Jeg glæder mig vildt meget til på torsdag, hvor vi igen skal have Sonja målt og vejet. Jeg kan se, at der er sket store fremskridt. Lige nu går vi og venter på at resten af verden også kan se det 😉

Under alle omstændigheder er Sonja kommet rigtig godt i gang med Projekt Nyt Liv 2017

Varm kikærtesalat

I dag får du opskriften på et genialt tilbehør med masser af næring og vitaminer. Du kan bruge det som tilbehør til alt fra kyllingefilet til fisk – ellers sammen med  et par spejlæg på en kødløs dag. Jeg spiste det sammen med æg som morgenmad i dag, men andre vil nok foretrække det senere på dagen 😉

varm kikærtesalat

Der er masser af næring til både øjne og krop i den varme kikærtesalat

Ingredienser til varm kikærtesalat

 • 3 fed hvidløg
 • 1 dåse kikærter
 • 1 porre
 • 1 stort stykke hvidkål
 • 1 stort stykke spidskål (jeg brugte lille spidskål, fordi det ser så flot ud)
 • 1 snackpeber
 • ½ broccoli
 • 1 spsk olivenolie

Krydderier – vælg dem du bedst kan lide og giv den gas. Jeg tog den nemme løsning og brugte en færdig barbecueblanding.

 

Sådan laver du varm kikærtesalat

Dræn kikærterne.

Snit alle grøntsagerne i mundrette stykker.

Varm en pande med olivenolien op.

Start med at svitse hvidløg et par minutter og tilsæt herefter resten af grøntsagerne.

Lad det stege indtil grøntsagerne er møre, men stadig har bid.

Krydder godt.

Server evt. med lidt cremefraiche og chilisauce.