10 kilo lettere og fri for ledsmerter

I januar 2015 startede Anja Schou Elmose i et online gruppeforløb hos mig. Jeg har fået lov at fortælle lidt om hendes forløb her. Anja startede sammen med 9 andre i et 12 ugers online forløb med løbende kostvejledning og rådgivning omkring træning. Hver uge blev deltagerne udfordret med nye opgaver eller udfordringer enten på kost- eller på træningsfronten og samtidig har jeg givet dem adgang til information omkring sammensætning af kost, optimal søvn, væske og alt det andet, der spiller ind, når man gerne vil tabe sig.

Lær at sammensætte din kost optimalt

Anja har fra start til slut kørt kosten helt efter bogen. Der var ikke mange sidespring, men hun har samtidig heller ikke været på en stram diæt dikteret af mig. Jeg har givet nogle retningslinjer mht. hvad der er godt at spise, hvis man gerne vil smide noget fedt og evt. opbygge muskelmasse, men selve sammensætningen af måltiderne har Anja selv stået for, så hun har kunnet gøre det i et tempo og på en måde, der passer til hendes livsstil. Der har altså ikke været noget med at tælle kalorier eller vejning af maden. Den tilgang vælger jeg til 90 % af alle mine klienter, fordi det giver de mest langtidsholdbare resultater, når klienten selv tager ansvaret for sin kost. Når jeg støder på en klient, der trænger til en ekstra indsats i en kortere periode, så laver jeg gerne kostplaner, men det er altid en midlertidig løsning, der ender op med at klienten skal stå på egne ben og være i stand til at spise godt og sund fremover.

Ud over kosten har Anja suppleret op med enkelte gode kosttilskud, som alle er med til at gøre hendes rejse mod et slankere selv lettere.

Slut med ledsmerter

Da Anja skrev til mig sidste gang, inden hun var færdig med sit 12 ugers vægttabsforløb, var indholdet af mailen som følger:

Hej Heidi 

Nu er det sidste gang du får denne mail i dette her forløb. Det har været et mega lærerigt forløb, jeg er blevet meget klogere på mig selv og min krop. Så nu gælder det bare om at holde fast. For mig var det vigtigt at komme af med mine ledsmerter, og det må man sige er lykkes med undtagelse fra nogle knæsmerter indimellem. Men også mega fedt at ha tabt 10 kg

Så tak for denne gang

Mvh Anja

Og ja, hun endte med et rigtig flot vægttab på 10 kilo. Hun var ikke voldsomt overvægtig, da hun startede, så det er et virkelig flot resultat. Ud over de 10 kilo, så røg der hele 65,5 cm fordelt over 8 målepunkter på kroppen. Taljen svandt fx 16 cm, hofterne 13 cm og hun blev 11 cm mindre omkring låret.

Det vigtigste er dog, at hun blev fri for ledsmerter – på nær lette knæsmerter ind imellem, som hun formentlig vil kunne komme af med ved at styrke muskulaturen om knæene.

Vægttab uden træning

Anja fik ikke trænet så meget under forløbet, som hun kunne have gjort, men det havde mindre afgørende betydning, når hun var så godt kørende kostmæssigt. Hun gik primært ture, og jeg forsøgte at lokke hende i gang med andre former for træning, men motivationen manglede. Og træning skal være drevet af en drivkraft, ellers kommer det bare aldrig til at ske. Drivkraften er for mange ren lyst, men hvis man er utrænet, så er det sjældent lysten, der driver værket. Her må man forsøge at fortælle sin hjerne, at træningen er et middel til at nå det mål, som man drømmer. Og hvis du lykkes med at gøre det ofte nok, så ender du formentlig med at være i så god form, at det pludselig er lysten der driver værket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *