Fyldt rødspættefilet

Jeg er ret glad for fisk, men jeg har det med at vælge de samme retter igen og igen. I sidste uge gik jeg i køkkenet for at eksperimentere med en opskrift på fyldt rødspættefilet. Og det blev rigtig godt, så du skal da selvfølgelig have opskriften, så du måske også kan udvide dine fiskeretter lidt.

Ud over at fisk er super sundt, så er det også hurtigt at tilberede. Denne her ret hygger sig i ovnen, så du har 20 minutter, hvor du kan lave noget andet. Det er ren win-win.

Rødspætte parmaskinke feta kapers tomat

Fyldt rødspættefilet klar til at komme i ovnen.

fyldt-roedspaettefilet-med-friske-groentsager

Fyldt rødspætte serveret med friske grøntsager

Ingredienser til fyldt rødspættefilet

  • 1 tomat eller 4 cherrytomater
  • 100 gr. fetaost
  • Lidt friske krydderurter (jeg brugte basilikum og timian, fordi det lige var det, jeg havde i haven)
  • 1 spsk kapers
  • En sjat olivenolie
  • Salt og peber
  • Tandstikkere (1 stk pr. rødspættefilet)
  • Lufttørret skinke (1 skive pr. rødspættefilet)
  • 500 gram rødspættefilet ca.

Sådan tilbereder du fyldt rødspættefilet

Tænd din ovn på 175 grader varmluft.

Hak tomaterne fint og rør dem sammen med feta (jeg skar mindre stykker af en stor, blød blok fetaost), kapers og krydderurter.

Dyp rødspættefiletterne tørre i køkkenrulle. Krydr dem godt med salt og peber. Læg en skive tørret skinke nederst under fisken.

Placer en spsk af fyldet i den brede ende af filetten. Herefter ruller du filetten sammen om fyldet og lukker med en tandstikker. Smør et ildfast fad med olivenolie og anret de fyldte rødspættefiletter herpå.

Sæt fadet i ovnen og giv rødspættefiletterne ca. 20 minutter. Pas på ikke at give dem for lang tid, så de bliver tørre. Jeg spiste mine med masser af grøntsager til – og dagen efter fik jeg rester, som jeg spiste kolde sammen med en grøn salat.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *