Glutenfri æbletærte

Regnen har stået ned i stænger i dag, men vi var nogle stykker, der trodsede regnen og gik i gang med at fjerne ukrudt på vores fællesarealer her, hvor jeg bor. Vi er en samling af 16 gule rækkehuse, der et par gange om året snupper

Lækker, svampet æbletærte

Nybagt, svampet æbletærte klar til eftermiddagskaffen med naboerne

en arbejdsdag og forsøger at holdet området pænt. Mange af de andre afventede bedre vejr, og da de dukkede op fra husene og gik i gang med at arbejde i tørvejr, så benyttede jeg lejligheden til at eksperimentere lidt i køkkenet. Jeg havde en ordentlig flok æbler, der var ved at være kedelige, så jeg sigtede efter en form for æbletærte.

Min udgave af en glutenfri æbletærte blev serveret for en flok naboer på parkeringspladsen, og der var flere der efterspurgte opskrift, så nu tør jeg godt dele den med jer. Når kvinder beder om opskrift, så kan du roligt betragte det som en godkendelse 😉

Kagen er svampet og lækker og indeholder ingen mælkeprodukter, korn, gluten eller hvidt sukker. Sødmen kommer fra vanille, dadler og lidt kokossukker med kanel på æblerne.

Jeg bagte mine i ret store fade, men hvis du bruger almindelige tærtefade, så rækker opskriften til 3 tærter. Jeg vil umiddelbart vurdere, at den sagtens kan fryses.

Ingredienser til glutenfri æbletærte

  • 300 gram fedtstof – jeg brugte kokosolie
  • 200 gram dadelmasse (eller udstenede dadler, palmesukker eller hvad du nu foretrækker at søde med)

    Æbletærten er klar til at komme i ovnen

    Æbletærten er klar til at komme i ovnen

  • 4 æg
  • 350 gram nødder – jeg brugte para-, hassel- og pekannødder
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillepulver
  • 6-10 æbler alt efter størrelse – jeg brugte 10 æbler, men der var en del pletter, der skulle fjernes, så jeg vil skyde på, at 6 pæne æbler er nok
  • 3 spsk kanel
  • 2 spsk palmesukker

Sådan laver du glutenfri æbletærte

Kør nødderne til mel på en foodprocesser og tilføj dadlerne. Lad maskinen køre til du har en ensartet masse.

Smelt fedtstoffet.

Pisk æggene luftige og rør dem sammen med nøddemassen.

Tilsæt vanillepulver og bagepulver og rør det hele godt sammen.

Smør dine tærtefade – evt. med kokosolie og fordel dejen i fadene. OBS: Dejen er meget flydende.

Fjern kernehuse fra æblerne og skær dem ud i mundrette bidder eller både.

Bland æblestykkerne med kanel og palmesukker.

Fordel æblerne på dejen.

Bag tærterne i ca. 45 minutter ved 150 grader varmluft.

 

ENJOY 🙂

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *