Glutenfri ostekiks

For nogle uger siden var jeg forbi en større specialforretning med et stort sortiment af asiatiske varer. Jeg fandt blandt andet noget tapiokamel, som jeg har ledt efter længe. Tapioka er meget stivelsesholdigt og udvindes af en plante, der hedder maniok. Måske har du hørt om kassava? Det er det samme.

I dag har jeg endelig fået et par timer til at eksperimentere i køkkenet, og det kom der nogle het fantastiske ostekiks ud af. De smager faktisk så godt, at det kan være svært at stoppe igen, når du har taget den første bid. Consider yourself warned 😉

glutenfri ostekiks

Super velsmagende og glutenfri ostekiks

Ud over kiksene lavede jeg også en pizzabund ud af dejen. Du kan i øvrigt fint fryse dejen ned, så du altid har mulighed for at lave enten kiks eller pizza ret hurtigt.

Du får opskriften lige her

Glutenfri ostekiks ingredienser

  • 500 gram tapiokamel
  • 400 gram mos af sød kartoffel (almindelig kartoffel eller andre stivelsesholdige rodfrugter kan også bruges)
  • 1 lille spsk havsalt
  • 1,25 dl olivenolie
  • 1,25 dl fløde eller kokosmælk
  • 3 æg
  • 450 gram revet ost (jeg brugt en blanding af cheddar og emmentaler)
  • Yderligere op til 150 gram tapiokamel

Sådan laver du dine kiks eller glutenfri pizzabund

Indstil din ovn på 220 grader varmluft

Rør din mos sammen med de 500 gram tapiokamel og salt.

I en anden skål pisker du æg, olie og fløde/kokosmælk sammen.

Rør æggemassen i dejen, så du har en ensartet masse.

Tilsæt osten og rør godt rundt.

Lad nu dejen hvile i 5 minutter ca.

Nu skal du have dejen gjort smidig og lækker ved at tilføje en spsk af de 150 gram tapiokamel ad gangen. Ælt dejen godt sammen med hænderne og fortsæt med at tilsætte tapioka, indtil dejen er silkeagtig og ikke klistrer til hænderne.

Nu er det tid til at forme dine kiks. Jeg gjorde det, at jeg beklædte en bageplade med bagepapir. Fordelte 9 spiseskefulde dej på pladen og lagde endnu et stykke bagepapir henover. Herefter kan du trykke dejen godt flad. Jeg lavede to bageplader med kiks og en stor pizzabund.

Bag dem i 15-20 minutter i ovnen. Hold øje med dem efter et kvarters tid og tag dem ud, når de er blevet gyldne og lækre.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *