Græskarsuppe med asiatisk twist

Lige nu er det sæson for græskar i alle mulige afskygninger, og hvis du har et hokkaido græskar eller en butternut squash liggende, som du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, så kan jeg anbefale dig at prøve denne her opskrift på græskarsuppe af. Den smager ikke helt som de andre græskarsupper, du måske har smagt, fordi den lige bliver twistet lidt med ingefær, citrongræs, tamari (eller soja) og koriander. Faktisk kan du også lave suppen på sød kartoffel (batat), hvis du har det hjemme. Her bliver kulhydratindholdet dog et noget højere.

græskarsuppe ingredienser

Ingredienser til græskarsuppen

Se det var et ekstra lille fif til dig: Hvis du er vild med smagen fra sød kartoffel, men gerne vil sparre lidt på kalorier/kulhydrater, så kan du med fordel bruge græskar i stedet. Hvis du bruger hokkaido, så får du ca. 19 kcal pr. 100 gram. Til sammenligning er der 71 kcal i 100 gram sød kartoffel. Den søde kartoffel bonner ind med 14,3 gram kulhydrat pr. 100 gram. Her er der kun 4,8 gram i hokkaido. Denne her viden kan du med fordel udnytte i din daglige kost:  på dage med tung styrketræning eller meget langvarig cardio, der tilbereder du din suppe på sød kartoffel for at få fyldt kulhydratdepoterne op igen. På hviledage der spiser du suppen lavet på hokkaido. Ernæringsmæssigt befinder butternut squash sig lige midt mellem sød kartoffel og hokkaido.

Nå, det var et sidespor. Tilbage til opskriften 🙂

Ingredienser til græskarsuppe med asiatisk twist

  • 1 butternut squash eller et hokkaido græskar
  • 1 stort æble
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 50 gram frisk ingefær
  • 1 stængel frisk citrongræs
  • 1 stor håndfuld frisk koriander
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 stor spsk kokosolie eller smør
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk tamari eller 1,5 spsk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • saften fra ½ citron
  • Evt. krebsehaler eller rejer til at drysse ovenpå

Sådan tilbereder du græskarsuppe med asiatisk twist

Skyld græskarret. Hvis det er økologisk, så behøver du ikke skrælle det, men hvis du har købt et fra konventionelt landbrug, så er det en god idé lige at fjerne skrællen.

Skær græskar, æble og løg i tern.

Snit hvidløg, citrongræs og ingefær i tynde skiver.

Smelt kokosolien (eller smørret) i en tykbundet gryde og svits løg, hvidløg, ingefær og citrongræs heri, indtil løgene er bløde og gennemsigtige.

Tilsæt græskar og æble og lad det stege med et par minutter.

Hæld bouillon over og læg låg på suppen. Den skal nu blot stå og småkoge, indtil grøntsagerne er helt møre. Det tager et sted mellem 20 og 30 minutter alt efter, hvor store tern du har skåret grøntsagerne i.

Tilsæt de resterende ingredienser:

tamari/soja, chili, citronsaft, salt og koriander.

Blend suppen med stavblender, indtil den er helt jævn og ensartet i konsistensen.

Smag evt. til med mere citron, peber og chili.

Server portionsanrettet med rejer eller krebsehaler drysset ovenpå – og evt. et par friske korianderblade.

Bon appetit

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *