Opskrift grøn juice og mine tanker omkring detox

Juicing er det helt store hit. Mange har allerede været på detoxbølgen eller er i gang med en omgang lige nu. Et antal dage på ren juice er for mange et quickfix, der gør, at de ret hurtigt føler sig sundere. Og jeg skriver føler med kursiv, fordi det er sjældent, at en juicekur gør dig sundere. De fleste af dem, der tager årlige detoxkure er i forvejen ret sunde – og de bliver altså ikke mere sunde af at leve af juice i ugevis. De bliver nok nærmere det modsatte, fordi de stresser deres kroppe unødigt og samtidig ikke får nok næring til at opretholde deres muskelmasse. Hvis du til gengæld lever af en kost, der ikke er optimal, så kan du med fordel supplere med juice. Det giver især mening, hvis du synes, at det er svært at leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om mindst 600 gram grøntsager og lidt frugt om dagen.

Jeg er meget blandet i mine følelser omkring juicekure. Hvis du kender mig og mine produkter, så ved du, at du også i mit regi kan finde to forskellige detoxforløb. Jeg overvejer igen og igen, om jeg skal pille dem af tapetet, fordi det dybest strider mod min sunde fornuft at støtte op om de her quickfixes – men jeg ved også, at jeg selv holder af at tage et par dage med endnu mere vægt på det grønne ind imellem. Og når jeg så har den viden om kost, som jeg har, så kan jeg i det mindste sørge for, at der ikke kun er totalt hjernedøde produkter på markedet, der lover dig gigantiske vægttab på nul komma fem. Detox er for mig IKKE lig med slankekure. Detox er i det hele taget slet ikke det rette ord for mig. Detox betyder afgiftning, og det har kroppen faktisk slet ikke brug for hjælp til. Den kan sagtens selv – men det betyder jo ikke, at du ikke kan give den bedre betingelser ved at undlade tilsætningsstoffer, junk osv. i en periode.

Så… hvis du vil juice dig gennem en del af livet, så gør det med fornuften i behold:

Tilsæt protein og sunde olier til dine juices

Spis for pokker noget, hvis du er ved at dejse om

Hvis din detox varer mere end 2-3 dage, så skal du spise minimum et måltid “rigtig” mad om dagen. Det måltid kan du så med fordel basere omkring grøntsager, bær, nødder, lyst kød fra kylling eller fisk og nogle sunde olier, som fx olivenolie.

Lad være med at gøre det, fordi du gerne vil tabe dig. Det er IKKE vejen frem. Overhovedet IKKE.

Gør det i stedet for fx at prøve dig selv af eller som et supplement til en i forvejen sund livsstil, som du bare gerne vil tilføre lidt ekstra i form af en ugentlig juicedag eller en daglig grøn juice til morgenmaden.

Apropos grøn juice, så får du i dag en af de opskrifter, der bl.a. indgår i mine detoxforløb.

Ingredienser til opskrift grøn juice, grøn saft til cellerne

grøn juice er god næring til din krop

Grøn juice er et fint supplement til en sund hverdag, men spis hellere dine grøntsager, så får du mere for pengene

  • 0,5 citron med skæl (kun hvis den er økologisk)
  • 1,5 cm ingefær med skræl
  • 5 cm agurk
  • 1 æble
  • 2 stilke bladselleri
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 1 håndfuld persille
  • 1,5 spsk. olie
  • Isterninger
  • Evt. 1 scoop proteinpulver

Sådan tilbereder du grøn juice

Kør al frugt/grøntsager gennem juiceren, hæld op i et glas med isterninger og rør olien ud i juicen. Hvis du bruger proteinpulver i din juice (vælg noget smagsneutralt), så ryst den i juicen i en shaker.

Når du juicer spinat/persille og andet bladgrønt, er det en god idé at pakke det godt mellem fx æble og agurk.

Så får du mest ud af ingredienserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *