Hvad skal jeg spise, når jeg er syg?

Januar og februar måned er højsæson for influenza, forkølelser og virus generelt. Jeg er selv lige kommet hjem fra et besøg hos lægen med min datter på 5, der dog ikke er syg. Men da vi sad der i venteværelset, var det jo helt tydeligt, at der er fuld gang i diverse sygdomme lige nu. Der blev snøftet og hostet i stor stil i det fulde venteværelse. Jeg kan også mærke det på mine klienter. Der er masser, der er småsyge, på penicillin og generelt bare oplever en mathed i kroppen. Fælles for dem alle er, at de spørger mig: “Hvad skal jeg spise, når jeg er syg?”, og om der er noget ekstra de kan gøre mht. kosttilskud.

Hvad skal jeg spise, når jeg er syg

Det kan være svært at vide, hvordan det er klogest at spise, når man ikke er helt på toppen, fordi kroppen kæmper med at bekæmpe en virus

Mærk efter

Og svaret fra min side er: Sørg for masser af væske og spis, hvis du føler sult. Hvis du ikke føler sult, så er din krop godt dækket ind og i gang med at nedkæmpe virus. Det skal du endelig give den ro til. Hvis du fodrer en krop, der ikke er sulten, så skal den bruge ressourcer på at fordøje mad, som den rent faktisk ikke havde brug for. De kræfter, der bruges på at fordøje maden, kommer ikke din kamp mod virus til gode.

I denne her artikel (som godt nok er på engelsk) kan du læse mere om, hvad du skal spise, når du er syg

I artiklen refereres også til en artikel omkring, hvordan du med fordel kan træne, når du er syg. Brug endelig 5 minutter på at læse den også, nu hvor du er i gang med at blive klogere.

Næste gang jeg bliver syg, så vil jeg helt sikkert huske at lytte til min krop, drikke masser af vand og tage et tilskud af probiotika (især hvis jeg er så uheldig at skulle på en penicillinkur, der jo desværre slå både de gode og de dårlige bakterier ihjel).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *