Krea skole i uge 7

Lego kat DIY

DIY Lego kat 😀

Som barn og ung kedede jeg mig i skolen, men jeg holdt kedsomheden fra døren ved at doodle og tegne ansigter, mens lærerne forklarede og svarede på spørgsmål. Som voksen kan min kreativitet ligge på et ret lille sted. Min egen kreativitet er blevet skubbet i baggrunden, fordi der er andre ting, som jeg har vurderet vigtigere de sidste mange år. I perioder tager jeg det op igen – der er ikke noget som en blyant i hånden og et lækkert stykke papir, der kan få stress hormonerne til at gemme sig lidt ovre i hjørnet. I hvert fald for en stund.

rainbow dash paint

“Den seje Rainbow Dash” som min datter lavede i paint på min computer, da hun var 6

Mine børn er også kreative væsener. De digter de vildeste historier og tegner de mest fantastiske dyr og former figurer i alt fra modellervoks, til pearl clay og mudder. De laver sange, stop motion film og sjove videoer, som de griner af sammen med deres venner. Men der er ikke ret meget tid til at dyrke kreativiteten i en hverdag med heldagsskole, fritidsaktiviteter, lektier og et søvnbehov, der ligger på den gode side af 10 timer.

I perioder oplever jeg mine børn stresse. Men jeg oplever også, hvordan de stresser af, når de får ro til bare at sidde og nuldre med et eller andet, som de godt kan lide. Hvis du vil give dine børn et skud mental sundhed, så overvej at dyrke deres kreativitet. Måske kan I gøre det sammen? Jeg elsker at tegne eller forme underlige verdener i playsand med mine. Andre gange gider de ikke have mig med, og det er ok.

I uge 7 er der god mulighed for at lade dine børn dyrke deres kreative sider og få et afbræk fra hverdagen. Hvis du ikke selv har mulighed for at holde ferie med dine børn, så overvej om ikke dine børn skal se noget andet end den sædvanlige SFO i nogle dage. På Jakobsskolen i Risskov (Århus) kan dine børn komme på krea-skole i uge 7 fra d. 12. – 16. februar. Det koster kun 1.000 kr. at deltage – og det er altså incl. materialer. På holdet vil der max være 15 børn fra 2. – 6. klasse, så der er god tid til den enkelte. Smut også gerne ind forbi deres event på Facebook og meld dig som interesseret der.

For mig er den mentale sundhed lige så vigtig som den kropslige. Og hvis jeg og mine børn skal bevare den mentale sundhed (eller en tilnærmet værdi, tøhø), så skal vi huske de der ting, som vi elsker at lave. Det, der får os til at stresse af, stoppe op og mærke efter. Den gave vil jeg gerne give videre til min børn – ligesom evnen til at kunne se på et stykke kunst og danne sin egen mening om, hvad det fortæller.

Indlægget er sponsoreret af Den kreative afdeling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *