Vi har stadig en masse ramsløg fra Risskoven, og de skal selvfølgelig bruges. I går blev det til en omgang kyllingelår og fritter med masser af smag.
Ingredienser:
Til kyllingen skal du bruge flg.:
Så mange kyllingelår (eller andre stykker kød fra en kylling), som du lyster
Masser af frisk ramsløg
Italiensk krydderi fra Urtekram
Til fritterne skal du bruge flg.:
½ butternut squash
2 store gulerødder
1 fennikel
Masser af ramsløg
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
1 spsk kartoffelkrydderie fra Urtekram
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 175 grader
Start med at snitte al ramsløgen i små stykker.
Rør olivenolien til kyllingen op med italiensk krydderi, salt og peber.
Placer kyllingestykkerne i en smurt bradepande (eller en plade beklædt med bagepapir)
Pensl med krydderolien og drys med ramsløg
Sæt kyllingen i ovnen.
Nu er det tid til at gå i gang med fritterne. Skær butternut squashen ud i pommes frites lignende stykker (lad være med at skrælle den, hvis den er økologisk. Skrællen smager fint).
Skræl gulerødderne og skær ud i pommes frites.
Rens fenniklen og skær ud i skiver.
Rør olivenolie med krydderier og bland det hele godt sammen.
Kom grøntsagerne op på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem med i ovnen og giv det ca. 35-45 minutter.
Du kan vurdere om kyllingen er færdig ved at stikke en gaffel i. Den væske, der kommer ud, skal være helt klar.
Fritterne bliver ikke rigtigt sprøde, men når de er godt møre, så er de færdige.