Kyllingelår og grøntsagsfritter med ramsløg

20140320_172437 20140320_173357

Vi har stadig en masse ramsløg fra Risskoven, og de skal selvfølgelig bruges. I går blev det til en omgang kyllingelår og fritter med masser af smag.

Ingredienser:

Til kyllingen skal du bruge flg.:

Så mange kyllingelår (eller andre stykker kød fra en kylling), som du lyster

Masser af frisk ramsløg

Italiensk krydderi fra Urtekram

Til fritterne skal du bruge flg.:

½ butternut squash

2 store gulerødder

1 fennikel

Masser af ramsløg

1 spsk olivenolie

Salt

Peber

1 spsk kartoffelkrydderie fra Urtekram

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 175 grader

Start med at snitte al ramsløgen i små stykker.

Rør olivenolien til kyllingen op med italiensk krydderi, salt og peber.

Placer kyllingestykkerne i en smurt bradepande (eller en plade beklædt med bagepapir)

Pensl med krydderolien og drys med ramsløg

Sæt kyllingen i ovnen.

Nu er det tid til at gå i gang med fritterne. Skær butternut squashen ud i pommes frites lignende stykker (lad være med at skrælle den, hvis den er økologisk. Skrællen smager fint).

Skræl gulerødderne og skær ud i pommes frites.

Rens fenniklen og skær ud i skiver.

Rør olivenolie med krydderier og bland det hele godt sammen.

Kom grøntsagerne op på en bageplade med bagepapir.

Sæt dem med i ovnen og giv det ca. 35-45 minutter.

Du kan vurdere om kyllingen er færdig ved at stikke en gaffel i. Den væske, der kommer ud, skal være helt klar.

Fritterne bliver ikke rigtigt sprøde, men når de er godt møre, så er de færdige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *