Opskrift langtidsbagte tomater

For mig er tomater en gudespise, men hvis du under dig selv at lave langtidsbagte tomater, så vil du opleve, at de bliver så søde og kraftfulde i smagen, at almindelige tomater blegner ved siden af. Jeg købe fordelen 4 bakker cherrytomater, og her til morgen var der et par bakker, der trængte til at blive brugt, så jeg skyndte mig at smide en plade i ovnen, så der er langtidsbagte tomater som tilbehør til frokosten senere i dag.

Opskrift langtidsbagte tomater

Så er de færdige langtidsbagte tomater kommet ud af ovnen og står nu til afkøling.

Jeg valgte at bage mine i  2 timer ved ca. 75 grader, men du kan sagtens give dem endnu længere tid. Jo længere tid du lader dem være i ovnen, jo mere kommer de til at minde om soltørrede tomater/semidried tomatoes. Min version i dag er stadig fugtige indeni. De er super gode som tilbehør til en god steak eller som “snask” i en burger i stedet for fx sukkerholdig ketchup.

Ingredienser til langtidsbagte tomater

  • 2 bakker cherrytomater (600 gram i alt eller mere, nu du alligevel er i gang)
  • Lidt olivenolie til at smøre et ildfast fad med/bagepapir, hvis du bruger en bageplade
  • Salt
  • Peber
  • Evt. timian eller oregane (jeg brugte timian til mine).

Sådan laver du langtidsbagte tomater

Start med enten at smøre et ildfast fad i en passende størrelse eller beklæd en bageplade med bagepapir.

Herefter halverer du alle tomaterne og anretter dem i fadet/på pladen med den fugtige kerneside opad.

Drys med salt, peber og evt. andre krydderier eller krydderurter

Stil i ovnen ved ca. 75 grader, indtil de har den konsistens, som du ønsker. Et sted mellem 2 og 4 timer er passende – alt efter hvor store dine cherrytomater er. Mine var ret små, og jeg valgte at tage dem ud efter 2 timer, så de stadig er bløde og fugtige indeni. Andre gange har jeg givet dem meget længere tid for at få en mere “chewy”-konsistens og en endnu mere intens smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *