Opskrift: Paprikacreme aka Harissa

I sidste uge lavede jeg en lækker paprikacreme (minder om harissa, hvis du kender det fra den lokale grønthandler fx) for at få brugt de peberfrugter, der var begyndt at blive lidt kedelige. Det er super let at lave paprikacremen, og den smager fortrinligt som dip til ovnbagte grøntsager og et lækkert stykke kød. Du kan også bruge den som smagsgiver i tomatsuppe, kødsauce og lignende.

Harissa i en forenklet udgave

Lækkert tilbehør til sommerens grillaftener

Det skal du bruge:

  • 4 peberfrugter (helst røde, orange eller gule)
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt groft salt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 lille spsk Skyr eller græsk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1-1½ tsk tørret paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • Evt. frisk chili, hvis den skal have mere bid

Sådan gør du:

Skyl og rens peberfrugterne. Skær dem ud i store stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend peberfrugterne i olivenolie og drys med groft salt.

Bag peberfrugterne ved ca. 200 grader i 20 minutter. De er færdige, når skindet et begyndt at boble lidt op, og kødet er blevet blødt.

Mens peberfrugterne er i ovnen, hakker du hvidløget fint. Når peberfrugterne er færdigbagt, putter du dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser. Det kan være en fordel at lade peberfrugterne køle ned, inden du begynder at blende. Når konsistensen er ensartet, er din paprikacreme eller harissa færdig.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *