Det er det lækreste forårsvejr derude i dag, og jeg glæder mig til grillaftener på terrassen med hvidvin, tzatziki og et lækkert stykke kød. For at få lidt af den samme smag og samtidig få brugt nogle af de grøntsager, som er i huset, har jeg lavet en spizy kålsalat, der smager lidt af tzatziki og sommer. Den er super simpel og kan laves på få minutter. Du får selvfølgelig opskriften her 🙂
Tip: Du kan fint bruge spidskål til opskriften i stedet for hvidkål. Du skal ca. bruge ½ spidskålshoved.
Ingredienser til spizy kålsalat
½ agurk
1/5 hvidkålshoved (mit var mellemstr.)
½ frisk, rød chili
3 fed hvidløg
2 spsk fraiche 6%
Salt og peber
Sådan tilbereder du spizy kålsalat
Skyl agurk og hvidkål.
Snit kålen så fint, som du orker – og fortsæt med agurken bagefter.
Pres hvidløgsfedene og snit chilien fint.
Bland det hele sammen i et skål med fraiche 6% (eller fx græsk yoghurt) og smag til med salt og peber.
Server fx til lam eller fjerkræ.