opskrift squashchips

“Jeg er en chipspige” – sådan startede en besked fra en af mine klienter, og jeg er helt med på, hvad hun mener. Jeg er nemlig også en chipspige, så derfor har jeg været i gang med at lave squashchips i min dehydrator. Hvis du ikke har en dehydrator, så kan du også lave dem i en almindelig ovn. Hvis du ligesom jeg ikke kan have en pose chips liggende i huset uden at tømme den på et splitsekund, så kunne du overveje at prøve at lave dine egne chips. Ud over squashchips, så kan du også fremstille lækre chips af fx:

  • Kartofler, selvfølgelig

    opskrift squashchips

    Lækre squashchips og lidt krydrede gulerødder klar til aftensnacken

  • Selleri
  • Grønkål
  • Blomkål
  • Gulerødder
  • Pastinak
  • Rødbeder
  • Persillerod

Og i den søde ende af skalaen kan du fx lave:

  • Æble
  • Pære
  • Ananas
  • Banan
  • Mango

Tilbage i 90’erne var jeg på sprogrejse i den sydligste del af England, hvor der vokser palmer, er flotte strande og meget mere eksotisk end man normalt tænker om England. Her stødte jeg for første gang på det med at få chips med i madpakken. Min værtsfamilie gav os hver dag sandwich af det hvideste, hvide toastbrød med den fedeste ost og en skive skinke. Derudover bestod dagens frokost af en Dancake lignende treat og en lille pose chips. Jeg hadede de madpakker – men jeg blev ret glad for chips med “Salt and vinegar” smag. Det er først inden for de seneste år, at de har været til at opdrive på dansk jord, så det er ikke særlig ofte, jeg har fået dem siden min sprogrejse stoppede. Og det er nok meget godt (for mit helbred).

I opskriften på squashchips har jeg forsøgt at komme op med en “salt and vinegar” variant, som lykkedes ret godt. Hvis du gerne vil have en skarpere eddikesmag, så vælg en mere vild “eddike” end æblecidereddike.

Det skal du bruge til at lave squashchips

  • 1 mellemstor squash
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk eddike (jeg brugte æblecidereddike, fordi det lige var det, jeg havde ved hånden)
  • 1 tsk salt

Sådan tilbereder du squashchips

Skær squashen ud i skiver på ca. 3 mm tykkelse. Jeg brugte et mandolinjern. På den måde går det hurtigt, og du er sikker på, at skiverne får samme tykkelse, så de bliver færdige på samme tidspunkt.

Hæl squashskiverne i en skål og bland godt med salt, olivenolie og eddike. Sørg for at få noget på begge sider af alle skiverne.

Fordel squashskiverne på pladerne til din dehydrator eller på bageplader beklædt med bagepapir, hvis du vil tilberede i almindelig ovn.

Indstil dehydratoren på ca. 55-60 grader og 8-12 timer. Tørretiden afhænger af, hvor vandholdige og tykke dine squash er. Jeg satte mine over om aftenen, så er de klar næste morgen. Hvis du bruger ovnen, så stil den på så lav tempetatur, som du kan komme til, og lad ovndøren stå på klem, så fugten kan slippe ud.

Hav tålmodighed – og nyd dine chips, når de er færdige. Mine blev super sprøde og lækre. Allerede dagen efter var de lidt bløde i det, fordi jeg ikke havde fået dem i en lufttæt beholder dog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *