Sunde boller i karry

Sunde boller i karry? Jo da, det kan du sagtens lave – og endda så dine børn har lyst til at spise

Opskrift på sunde boller i karry

Sunde boller i karry – et hit i børnefamilien

med. Mine børn på 6 og 8 år elsker boller i karry, og med denne sundere opskrift kan du endda lokke masser af grøntsager i dem, uden de opdager det. Eller… dvs. mine opdagede det, for de var med i køkkenet og tog del i at tilberede maden. Min datter brokkede sig noget over, at der skulle gulerødder i kødbollerne, men nu hvor hun er færdig med at spise, så har hun proklameret, at “De smager sygt godt”.

Ingredienser til kødboller

  • 450 gram hakket svin/kalv med en fornuftig fedtprocent
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl minimælk (eller rismælk, hvis der er allergikere i familien. Det er der i min)
  • 2 spsk mel (jeg brugte fuldkornsspeltmel)
  • 2 liter bouillon

Sådan tilbereder du kødboller

Kør løg og gulerod i en foodprocessor, indtil det er helt fint og grynet – eller riv det fint på et rivejern.

Rør alle ingredienserne (på nær bouillon) sammen.

Lad farsen hvile en halv times tid i køleskabet.

Bring bouillonen op at koge i en gryde med stor overflade.

Form farsen til kødboller ved at dyppe en ske i vand og bruge den til at forme med.

Kog kødbollerne i ca. 10 minutter, indtil de er godt faste i konsistensen.

Tag kødbollerne op med en hulsi.

Si kogevandet og gem det til saucen.

Ingredienser til karrysovs

  • 1 fintsnittet løg
  • 2 fed hvidløg, fintsnittet
  • 1 æble skrællet og revet eller snittet fint
  • ½ knoldselleri i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 tsk karry
  • 5 dl kogevand fra kødbollerne
  • ½ dåse kokosmælk

Sådan tilbereder du karrysovs

Varm olivenolien godt op i en gryde.

Tilsæt karry og lad det svitse i olien et par minutter.

Tilsæt løg, hvidløg og æble. Svits indtil løgene er gennemsigtige.

Tilsæt kogevand og knoldselleri.

Kog indtil selleriternene er møre.

Blend saucen med en stavblender, indtil den er helt glat og fin.

Smag til med salt, peber og karry. Hvis din sauce ikke er gul nok, så kan du tilføje gurkemeje.

Varm kødbollerne i saucen og server med fx blomkålsris, spinat eller almindelige ris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *