Svinekoteletter med savoykål

Jeg elsker kål og spiser masser af det (du kan læse mere om, hvorfor det er så godt lige her: Til kamp mod kræft. For nogle uger siden fik jeg et par kæmpestore savoykål fra mine forældres have, og der var virkelig mad til mange dage. Jeg har ikke ret mange retter med savoykål blandt mine opskrifter, så jeg prøvede noget nyt.

savoykål

Kæmpestort og smukt savoykål frisk fra haven

Jeg tilberedte savoykålen sammen med et løg, lidt bouillon og svinekoteletter. Savoykålen blev virkelig blød og lækker og ikke nær så “kålet” i smagen, som jeg troede i udangspunktet. Kogt kål kan godt være lidt en dræber 😉

Hvis du vil gøre mig kunsten efter, så får du opskriften her.

svinekotelet savoykål løg

Så er kål, løg og koteletter klar til at komme i ovnen

Ingredienser til svinekoteletter med savoykål

  • 1 helt savoykål
  • 1 pakke svinekoteletter
  • 1 løg
  • ½ liter bouillon ca.
  • Salt og peber

Sådan tilbereder du svinekoteletter med savoykål

Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Skyl savoykålen og skær den ud i skiver af ca 1 cm tykkelse.

Skræl løget og skær det ud i løgringe.

Fordel kål og løg i bunden af et ildfast fad.

Hæld bouillon over grøntsagerne, så de er næsten helt dækket.

Drys med salt og peber

Brun svinekoteletterne på begge sider og krydr dem godt med salt og peber.

Placer koteletterne oven på kål og løg i det ildfaste fad.

Sæt retten i ovnen på miderste rille.

30 minutter senere har du maden klar – og i de 30 minutter kan du jo fx løbe en tur eller lege med dine unger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *